2012 m. sausio 11 d., trečiadienis

Susipažinkim

Pažindintis noriu pradėti nuo vienos linksmos ištraukos iš pokalbio su su tapytoju, iliustratoriumi, dailės pedagogu Pranu Lape (deja, jis jau yra miręs):
V.P.: Ar egzistuoja toks dalykas kaip kūrybinės kančios?
P.L.: O, ne! Jeigu kas kankinasi, tai tegul eina ir kur nors nusišauna! Kančios yra ne tapybos reikalas, tai yra paties žmogaus reikalas. Toks žmogus kankinsis ir valgydamas burokų sriubą.
V.P.: Tad, vėl sugrįžtant prie pirmojo klausimo apie meną — ar laikote save menininku ?
P.L.: Savęs menininku nelaikau ir niekada nelaikiau. Esu tik ponas Pranas Lapė, herr Pranas Lapė, mister Pranas Lapė. Tiesiog tapau, todėl, kad to noriu. Tai yra pati geriausia gyvenimo forma — daryk tai, ką tu nori.
Nuotrauka paimta iš čia ir nuotraukoje tikrai ne aš :)

Ir aš manau, jog gimstame ne tam, kad kentėtume, sirgtume, sentume, o po to mirtume taip ir negyvenę.

Visą sąmoningą savo 33 metų gyvenimo dalį didžiavausi savimi, kad esu kovotoja, kad niekada nepasiduodu. Netgi kartojau - žmogus nenugalėtas tol, kol pats nepasiduoda. Dabar manau kitaip.... Bet kokia prievarta gimdo prievartą ir veda į su(si)naikinimą. Dar nei vienas karas neatnešė laimės net ir nugalėtojams. Todėl ir žmogaus viduje vykstantis karas atneša tik liūdesį, ligas, skausmus, kančias...

Taip pat neseniai suvokiau, jog Absoliučios Tiesos paprasčiausiai negali būti. Tiesa yra pagimdyta žmogaus subjektyvaus suvokimo, įtakota visuomenės sukurtų moralinių normų, tačiau nepritaikoma visai žmonijai be išimties. Tik vienintelė Meilė, ta, kuri rašoma iš Didžiosios Raidės, yra vienoda visiems ir kiekvienam gyvam padarui.

Tad kur ieškoti Taikos ir Meilės? Kaip jas surasti, o gal tiesiog sukurti? Reiki didžiąja dalimi prisideda prie to....

Žmogus, praktikuojantis Reiki nuo jos nepraktikuojančio skiriasi... tik tuo, kad vienas praktikuoja, o kitas ne. Pati savaime Reiki nėra garantuotas kelialapis į Rojų. Tad ir aš nuo Jūsų praktiškai niekuo nesiskiriu. Kasdien bandau rasti taiką, nejausti pykčio, gyventi teisingai. Tačiau šis darbas - visam gyvenimui :)

Aš netikėjau stebuklais, ir dabar jais netikiu. Kiekvieną kartą vis dar nustembu, kiek daug gali Reiki. Gerai, kad čia tikėjimas nereikalingas. Užtenka vien tik leidimo pabandyt.

Tad pabaigai - geriausia gyvenimo forma yra daryti tai, ką nori. Ir nedaryti to, ko nenori.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą