2012 m. sausio 25 d., trečiadienis

4 aritmetikos veiksmai


Ar mokate sudėti, atimti, dauginti ir dalinti? Kai perskaičiau šį klausimą Omraam Mikhaël Aïvanhov knygoje "Psichinis gyvenimas" elementai ir struktūros", pagalvojau - koks keistas klausimas knygoje apie žmogaus sandarą... :) Tačiau Omraam, ilgai nelaukęs iškart duoda atsakymą - kažin ar mokate tuos keturis nesudėtingus veiksmus. Juk kiek kartų buvote susidėję su žmogum, kurio paskui niekaip negalėjote atsikratyti :)

Sudėti atlieka mūsų širdis, atimtį atlieka protas, siela daugina, o dvasia dalina. Per šiuos keturis aritmetikos veiksmus pereinami ir augdami - mažas vaikas viską deda į burną. Kai paūgėja ir ima vadovauti protu, atmeta viską, kas jam netinka. Vėliau puola dauginti - pinigus, moteris, vaikus, turtus. O kai susiruošia anapilin, ima galvoti, kaip čia visus turtus padalinti vaikams :)

Visas mūsų gyvenimas paremtas šiais paprastais veiksmais. Jei vadovaujamės širdimi, įsimylime netinkamus žmones ir nepajėgiame jų atstumti kad ir kaip su mumis elgtųsi. Jei vadovauja protas, atmetame visus draugus, kurie mums atrodo per prasti ir nenaudingi. Kartais dauginame gandus ar neigiamas emocijas.

Net mūsų fizinis egzistavimas paremtas tuo - jei žmogus apkūnus, jį valdo širdis, kuri moka tik sudėti. Štai ir deda nelaimėlis viską sau į skrandį... Lengviausias būdas numesti svorį - daugiau galvot, nes protas viską atima. 

O štai, kai širdis, protas, siela ir dvasia dirba harmoningai, žmogus yra sveikas ir laimingas, skleidžia meilę, taiką ir išmintį.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą