2012 m. sausio 26 d., ketvirtadienis

Dvasingumas vs. ezoterika

Ir vėl dėkoju Didžiajam Mokytojui Omraam Mikhaël Aïvanhov, kuris net miręs nenustoja mokyti žmonių.... Šį kartą jis mokė nustoti be saiko ir be ribų žavėtis įvairiomis ezoterinėmis praktikomis, kurios neatsargiai ir be saiko naudojamos gali labai stipriai pakenkti...


"Kodėl žmonės mano, jog kelių asanų (kūno pozų), mudrų (gestų) praktikavimas ir kelių mantrų kartojimas juos perkeis? Kai kurie sakys, jog tai Budos pozos, kai jis meditavo po figmedžiu ir nušvito. Gali būti, sutinku, bet pirma reikia atsižvelgti į tai, koks žmogus buvo Buda. Buda toks tapo ne todėl, kad praktikavo jogą ar mudras, o dėl išskirtinių savo bruožų. Kad ir kokias jogos pozas jis būtų atlikęs, jo bruožai vis tiek būtų pasireiškę.
Nesakau, kad tam tikros pozos, tam tikri judesiai nepadeda žmogui pajusti galingų ir palankių srovių, bet ne tai svarbiausia. Jei žmogus neturi tikro polinkio gyventi dvasingai, jokie pratimai negalės užpildyti tos spragos" 
Omraam Mikhaël Aïvanhov, "Kas yra dvasinis mokytojas?"

Ir tikrai, kai pagalvoji, juk šitiek leidžiama įvairiausių knygų apie įvairiausius metodus, kurie turėtų jau seniausiai visą žmoniją būti nuvedę į harmoniją, taiką, dvasinę laisvę bei nušvitimą. Argi nepažįstate žmonių, kurie, nepaisant nuolatinės meditacijos, vis tiek draskomi vidinių konfliktų, pavydo, neigiamų emocijų, neapykantos? Ir pati meditacija yra puikus įrankis ištuštinti save, iškuopti ūžiantį chaosą, bet... Tuštuma neegzistuoja. Jei iš stiklinės išpilsim vandenį, ją užpildys oras. Jei save ištuštinsim, kas užpildys mūsų ankstesnių minčių vietą? Dieviškumas, dvasingumas ar.... tamsa? 

"<...> meditacija, kuri nėra sąlytis su dieviškuoju pasauliu, kuri nepalieka didesnės meilės, didesnės šviesos pėdsakų nėra labai naudinga. <...> nereikia pamiršti, kad tuštuma kuriama tam, kad ji būtų užpildyta. Jei kur nors susidaro tuštuma, visada atsiranda elementas, kuris siekia ją užpildyti. Taigi jei kuriate tuštumą neapsivalę, pritrauksite tai, kas atitinka jūsų vidinės nedarnos ir netvarkos būseną: tamsias ir kenksmingas esybes, nuo kurių nemokėsite apsiginti."
Omraam Mikhaël Aïvanhov, "Kas yra dvasinis mokytojas?"

Juk tikrai žinote - mintis materiali, paleista į "gyvenimą", ji niekur nedingsta, niekur neišnyksta. Visos nuo amžių pradžios kada nors pagimdytos neigiamos mintys vis dar egzistuoja. Kiek tūkstančių metų kaupėsi visos neigiamos emocijos? Pagalvokit apie visus karus, žudynes, pasityčiojimus, kankinimus. Pagalvokit apie visas pavydo mintis arba kitus žmones niekinančias mintis. Pagalvokit apie siaubingas, iškreiptas mintis, kurias pagimdo sujaukti psichinių ligonių protai... Juk visa tai nedigtsa, plūduriuoja aplink mus ir laukia progos įsikūnyti.  Tad tik tie, kurie tyros širdies, skaidraus proto, tvirtos valios, tik tie, kurie apsivalę gali kurti tuštumą, ruošti vietą dieviškumui. Ir yra daugiau ar mažiau saugūs tai darydami....

"<...> iliuzija būtų tikėti, kad be tikslaus mokslo apie žmogaus sandarą ir jo ryšius su visata, be tam tikrų labai griežtų gyvenimo taisyklių, be aukšto meilės ir brolybės idealo kelios pozos padės siekti didelių dvasinių rezultatų. Tai tokia pati iliuzija, kaip ir tikėtis, kad ateinantį kas sekmadienį į Mišias atsiklaupti, persižegnoti šventintu vandeniu ir priimti Komuniją krikščionį aplankys Šventoji Dvasia."
Omraam Mikhaël Aïvanhov, "Kas yra dvasinis mokytojas?"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą