2012 m. sausio 21 d., šeštadienis

Iliuzijų valdovai? Iliuzijų vergai?


"Jūsų tikslas kurti save iš naujo kiekvieną Dabarties Akimirką ir siekti realizuoti geriausią savo pačių versiją - Koks Aš Galiu Būti"
Neale Donald Walsch "Sąjunga su Dievu"

Ar žinote, kad egzistuoja tik ši akimirka, tik šis širdies stuktelėjimas? Nėra nei praeities, nei ateities, yra tik dabartis. Kol perskaitėt pirmus du sakinius, mirė milijonai ląstelių ir gimė milijonai naujų ląstelių. Pavyzdžiui, skrandžio gleivinė visiškai pasikeičia per penkias dienas, oda - per mėnesį. Per šešias savaites palaipsniui pasikeičia visos kepenų ląstelės. Kasmet 98% žmogaus kūną sudarančių atomų pakeičia nauji, o per trejus metus organizmas visiškai atsinaujina. Tai reiškia, kad šiandien mes turim visiškai kitą kūną, nei turėjom prieš 3 metus. Ir visa tai tik fiziniame mūsų gyvenimo plane...

Kai gavau I Reiki pakopą, Mokytojas Virginijus Mockus davė kiekvienam po kortelę su 5 Mikao Usui  sukurtais gyvenimo principais:
   2. Nuo šios dienos esu ramus - be įtampos.  
   3. Esu be melo, sąžiningai uždirbu pragyvenimui.  
   4. Esu mylintis, atleidžiantis ir malonus visiems. 

Turiu pripažinti, kad tik dabar imu tuos principus suvokti... Kaip ir tai, ką žinojau jau seniai - gyvename iliuzijų pasaulyje ir tai, kas atrodo neginčijamai tikra, yra tik iliuzija, mūsų pačių sukurta tam, kad galėtume išreikšti save ir sukurti save. Kiekvieną akimirką kuriame Save. Kiekvienos akimirkos sprendimas, kiekvienos akimirkos mintis kuria mus, mūsų ateitį. Kiekvienas veiksmas, žodis ir mintis kuria Gyvenimą. Mes patys sprendžiame, kokiais norime save sukurti - geraširdiškais, rimtais, linksmais, kilniais, paniurėliais, žiauriais, atsakingais, vėjavaikiais... Ir galime būti bet kuriuo iš visų įmanomų variantų. Jei tik taip nuspręsime... 

"Prisiminkite, kad jus apibūdina kiekvienas jūsų veiksmas. Kiekviena mintis turi kūrybinės energijos užtaisą. Kiekvienas žodis perteikia jūsų tiesas.
Pažvelkit į save, ką jūs šiandien veikėte. Ar taip pasirinkote apibūdinti save?
Paanalizuokite, ką jūs šiandien galvojote. Ar tai trokštate sukurti?
Paklausykite, ką jūs šiandien kalbate. Ar tai norėjote pasakyti?
Kiekviena jūsų gyvenimo akimirka yra šventa. Tai kūrybos akimirka. Kiekvienas mirksnis yra nauja pradžia. Kiekvieną sekundę gimstate iš naujo."
Neale Donald Walsch "Sąjunga su Dievu"

Gal šmėkštelėjo mintis - O SIAUBE!  Tai ką, jau ir nosies pasikrapštyti negalima, nes tai kuria mano ateitį? Ką gi... ar nenutrūkstamo kūrybos proceso suvokimas yra slegianti atsakomybė, ar maloni galimybė keisti save vėlgi priklauso nuo mūsų pačių pasirinkimo. Aš renkuosi džiaugsmą ir tas pasirinkimas jau pripildė mano gyvenimą juoku. Bet tai nereiškia, jog pasirinkau teisingai. Nėra teisingo arba neteisingo kelio, yra tik kelias, kuriuo jūs pats nusprendžiate žingsniuoti. Jei rimtumas, mąsliai suraukta kakta yra tai Kas Esate Iš Tiesų, kuo norite Būti, tuomet tai jūsų kelias. Jei nusprendėte pykti, keršyti, niekinti, smerkti - tai jūsų kelias, kuriantis Jus. Tai nėra blogas pasirinkimas, nes ten kur juoda, yra ir balta. Žiaurūs žmonės sukuria galimybę žmonėms, pasirinkusiems Atjautos kelią, kurti Save užjaučiančiomis kitus mintimis, paguodos žodžiais ir veiksmais, gelbėjančiais Pasaulį. Be Savanaudžių nebūtų ir Altruistų, be Žudikų nebūtų ir Gynėjų, be Mokinių nebūtų Mokytojų. Klausimas tik vienas - ar tai, ką kuriate, kuriate sąmoningai? Ar leidžiatės vedami iliuzijų ir nesėkmėmis (kurios yra taip pat iliuzijos) kaltinate visus aplinkui?

Kaip ne žinoti, o suvokti iliuzijas? Medituoti. Galima meditaciją sureikšminti ir prikurti šimtus ritualų, be kurių neva negalima medituoti. Pvz., medituoti tik skambant tam tikrai muzikai, tik tada, kai uždegtos žvakės, tik tada kai sutemę, tik vienumoje ar atvirkščiai - tik tada, kai susirinkę bendraminčiai. O galima medituoti bet kada - valant dantis, laukiant lifto, plaunant indus, laukiant, kol žiemą sušils automobilio variklis. Kas yra meditacija? Meditacija yra tiesiog Buvimas. Ne darymas, ne galvojimas, ne kalbėjimas, o būvimas čia ir dabar, šia akimirką. Tai Tyla ir Būvimas. 

Kai galvoje neūžia šimtai kasdienių minčių, ateina Mintis, Žinojimas. Kai tiesiog Būni, gali pajauti, Kas Iš Tiesų Esi. Ir neeikvoti energijos tam, kas nekuria tavęs. 

"Jei negalite, neturite pakankamai laiko, turite daug darbų, jei randate dar daugiau kitų užsiėmimų, vadinasi esate pakliuvę į Tuštybės ratą, Iliuziją, Esate ten įtraukti dar stipriau, nei galėjote įsivaizduoti."
Neale Donald Walsch "Sąjunga su Dievu"


Tad kuo gi renkatės Būti? Iliuzijų valdovais ar vergais?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą