2012 m. balandžio 17 d., antradienis

Kuo žinios skiriasi nuo pažinimo?


Ką išmoksti - ant pečių nesinešiosi. Tikra tiesa! Bet tik tiek.... Žinios mums kaip kelrodžiai, nuorodos, kur eiti. Taip pat tai raktai, atveriantys vartus į naujas vietas. Be žinių būtume bejėgiai. Bet vien žinios pačios savaime - nelabai ką ir reiškia mūsų gyvenime...

Tai, kad žinojimas sudaro tik 30 proc svarbiausių dalykų, įsitikiname kasdien. Bent jau aš! Pvz., ŽINAU, kad nereikia veltis į betikslius ginčus, bet kartais vis tiek nesusilaikau. ŽINAU, kad nesveika gerti kavą, tačiau vis tiek niekaip negaliu jos atsisakyti. ŽINAU, kad nepaprastai sveika ir naudinga kasdien daryti 5 tibeto pratimus, tačiau kartais tinginystė mane nugali. Ir ko vertos mano žinios tais momentais, kai pasielgiu kvailai?

Pacituosiu Omraam Mikhaël Aïvanhov žodžius iš knygos "Psichinis gyvenimas: elementai ir struktūros":

"Devyni dešimtadaliai žmonių eina gyvenimo paviršiumi: jie negyvena, nejaučia... kitaip tariant, jie neišgyvena esminio dalyko. Apie tai skaito, diskutuoja, bet savo kailiu neišbando. Viską reikia išgyventi, nes tik tai, kas išgyventa, liks jumyse amžinai. Taip, su savimi galėsite pasiimti tik tuos dalykus, kurie neišnyksta net po mirties, kitaip tariant, visa tai, ką patys esate patikrinę savo gyvenimu, siela, širdimi."

"Bet paprastai iš savo patyrimo žmonės nieko nesukuria, nes jų žinios tūno išskaidytos spintose, bibliotekose, ir tiek. Tai dar viena apsišvietusių žmonių spraga, kurią aptikau . Savo žiniomis jie nieko nekuria."

Kad ir kiek būsi apsiskaitęs, Gyvenimas pateiks tau netikėtą kontrolinį darbą ir tu, greičiausiai, papraščiausiai imsi ir susimausi. Ir bus visai nesvarbu, kiek protingų knygų perskaitei ta tema.

Turiu pripažinti, jog žmonės, kurių Facebook'o profiliuose vien tik mantros, vien tik šventų ar garsių žmonių citatos ir nei menkiausios nuorodos į asmeninį pasaulį, nuosavas mintis ar išgyvenimus - man kelia didelį nepasitikėjimą... Tuomet atrodo, jog tas žmogus tarsi išgaubtas veidrodinis burbulas - tuščias iš vidaus, tačiau atspindintis šviesą iš išorės... Aš verčiau pasitikėsiu tais, kurie gyvena, kurie džiaugiasi saulės šviesa, taškosi lietuje ir kupini vaikiško džiaugsmo traiško ploną leduką, kuris aptraukia balas vos spustelėjus speigui. Tokie žmonės ne svetimomis citatomis, o savo gyvenimu mus gali išmokyti daug daugiau, nei šimtai knygų krūvon sudėjus.

"Gyventi yra svarbiau nei šviestis"
Omraam Mikhaël Aïvanhov





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą