2012 m. vasario 11 d., šeštadienis

"Ne aš gydau, Reiki gydo"


Kaip suprantu, frazė "ne aš gydau, Reiki gydo" yra gana populiari tarp reikistų. Iš pradžių nesusimąstydama ir aš kartojau šią frazę, kol nepradėjau mąstyti...

"Ne aš gydau, Reiki gydo" frazė mažina ego, tad neleidžia reikistui seanso metu dėti į pacientą savo energiją arba užsikrauti sau gydomo žmogaus karmą. Svarbu nepamiršti, kad esi tik energijos laidininkas ir nepradėti gydyti savimi. Gydyti sava energija taip pat galima (juk yra ne mažai ekstrasensų), tačiau tai pavojinga pirmiausia gydovui - reikia ruoštis, mokytis, mokėti apsivalyti ir apsisaugoti. O štai gydymas Reiki energija yra saugus, jei laikomasi saugumo reikalavimų.

Tačiau ši naudinga frazė turi ir kitą pusę, apie kurią kažkaip nelabai kas kalba, o gal nelabai ir galvoja. Kai visą atsakomybę perduodi Reiki energijai, tai sumenkini savo kaip laidininko vaidmenį. Ir tada kaip ir nebėr poreikio tobulintis. Kam mest rūkyti, nustoti valgyti mėsą, jei ne aš gydau, o Reiki? Kam kontroliuoti savo mintis, žodžius, veiksmus, jei gydai ne tu? Visada turi pasiteisinimą - "ne aš gydau, Reiki gydo".

Kai galvoju apie Reiki ir reikisto santyki, galvoje kyla rašalinio parkerio vaizdinys. Reikistas yra parkeris, o Reiki - rašalas. Be parkerio rašalas tebūtų spalvota dėmė, kleckas ant popieriaus lapo. O parkeris be rašalo negali rašyti ir yra tik daiktas, neatliekantis savo pagrindinės funkcijos. Visai nesvarbu, kaip atrodo parkeris - auksine plunksna ar pagamintas Kinijoje. Be rašalo parkeris yra tik daiktas. O be parkerio rašalas yra tik spalvotas skystis.

Savaime peršasi tolimesnė minties eiga - juk parkeris, net ir su rašalu, negali rašyti pats savaime. Reikalinga parkerį laikanti ranka. Nuo to, kas laiko parkerį, priklauso kas bus su juo daroma - gal ant popieriaus lapo gražiai guls žodžiai, susijungiantys į širdis virpinančią poemą? O gal tas rašalu pripildytas parkeris voliosis stalčiuje nenaudojamas?

Manau vienodai svarbūs yra trys dalykai:
1. Suvokimas, jog gydo Reiki, o ne reikistas
2. Suvokimas, jog gydymo procese reikistas lygiai toks pats svarbus, kaip ir Reiki
3. Ką reikistas veikia su Reiki? Naudoja tik sau? Tik savo artimiesiems? Tik draugams? Tik žmonėms? O gal tik turi ir nieko su tuo nedaro?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą