2012 m. rugsėjo 3 d., pirmadienis

Kokios bus pasekmės, įžeidus artimuosius?



Kokios bus pasekmės, įžeidus artimuosius?


Tėvų įžeidimas tam tikra prasme prilygsta šventųjų įžeidimui. Jei žmogus įžeidinėja tėvą, jis sunkiai pasieks aukštą statusą visuomenėje. Nesvarbu ar jo tėvas puolęs žmogus ar ne; bet kuriuo atveju, jei kas nors laiko savo tėvą blogu žmogumi, jis patirs sunkumus siekdamas karjeros, be to, jis gali imti sirgti sunkiai pagydomomis ligomis, sunkiai virškins, o imunitetas nusilps. Horoskope ir žmogaus likime Saulė atstovauja tėvą ir, jei žmogus blogai galvoja apie savo tėvą, jis praranda ryšį su Saule. Saulės švytėjime yra ypatinga, nepaprastai subtili energija, kurios nesugeba užfiksuoti šiuolaikiniai prietaisai. Vedose ji aprašoma, kaip aukščiausias tedžas (TEDŽAS - pagrindinė ir labai subtili ugnis, per fermentų sistemą tvarkanti medžiagų apykaitą.) Jei žmogus elgiasi teisingai, ši energija jam atneš pagarbą visuomenėje, duos gerą sveikatą, gerą virškinimą ir stiprų imunitetą. Jei jis elgsis blogai, šita energija viską, kas anksčiau buvo išvardinta, sugriaus. Taip žmogus kenties tiek, kiek kritikuoja savo tėvą.

Kodėl gi nereiktų kritikuoti tėvo net tuo atveju, jei jis visiškai puolusi asmenybė? Siela pati sau nesirenka tėvo. Siela pritraukiama į tam tikrą šeimą tik dėl to, nes su šiais žmonėmis susijusi sudėtingais likimo ryšiais ir turi panašų laimės skonį. Siela nesirenka, čia laimės skonio panašumas veikia kaip magnetas ir šis procesas nepasiduoda jokiai kontrolei.

Atsakymo esmė glūdi tame, kad kai tėvas atiduoda savo sėklą, visą savo gyvybinę energiją tam, kad būtų pradėtas ir gimtų vaikas, jis atiduoda tiek savo dorybingumo, sukaupto praeityje, kiek vaikas niekados negalės jam grąžinti per visą savo gyvenimą, net jei jis taps labai geru žmogumi. Jei žmogus galėtų grąžinti tiek dorybingumo, kiek gavo, tai reikštų, kad jis gali pagimdyti save pats. O kas gali save pagimdyti?

Yra šventieji, kurie gali numatyti savo būsimą gimimą, įsikūnyti pagal savo norą, tai yra, nukreipti savo dorybingumą į savo gimimą ir tuo pačiu kaip ir pagimdyti save. Toks sąmonės lygis yra netgi Žemėje. Vedose sakoma, kad tai įmanoma, bet dauguma žmonių, be abejo, nesugeba to. Todėl žmogus neturėtų kritikuoti tėvo, bent jau dėl tos priežasties, kad jis negali jam grąžinti savo skolos. Mes patys savęs negimdėm, todėl tas, kuris kritikuoja, didina savo skolą, o skolą pagal karmos įstatymus, teks atiduoti, anksčiau ar vėliau.

Kritikuodamas savo mamą, žmogus praranda ramybę, gyvybines jėgas, ramų miegą. Kritikuodamas mamą jaunas žmogus praranda galimybę gauti gerą žmoną, taip pat kritikuodama tėvą, moteris praranda galimybę gauti gerą vyrą. Žmogaus likimo horoskope Mėnulis atstovauja mamą ir, jei žmogus blogai elgiasi su mama, jis praranda ryšį su šia planeta. Subtili jėga, kurią spinduliuoja Mėnulis, vadinasi odžasas. Šita jėga gali žmogui sutekti arba nuolatinę ramybę arba atvirkščiai, nuolatinį nerimą.

Norėčiau papasakoti istoriją, kuri nutiko visai neseniai. Patyręs astrologas atvažiavo į Ameriką, į astrologijos seminarą. Prieš paskaitą jam jaunas žmogus pasakė: „Ar žinote, kokia pas mus nuostbi, demokratiška šalis? Pavyzdžui, vakar laikraštyje buvo straipsnis apie tai, kaip vienas vaikas padavė tėvus į teismą, nes jie padarė jam kažką blogo ir juos abu pasodino į kalėjimą. Šis berniukas labai laimingas, kad pasielgė teisingai“.

Astrologas buvo labai protingu žmogumi. Jis kreipėsi į auditoriją: „Pakelkite, prašau, ranką tie, kurie mano, jog šis berniukas pasielgė teisingai“. Dauguma klausytojų auditorijoje pakėlė ranką. Tai pamatęs atsrologas pasakė: „Jūs nepajėgūs suprasti astrologiją“, – susirinko savo daiktus ir išvažiavo iš tos šalies. Kodėl jis taip pasielgė? Todėl, kad gebėjimas suprasti atsrologiją priklauso nuo sugebėjimo gerbti savo tėvus. Kai žmogus iškarto nusikteikęs tėvų atžvilgiu įžeidžiančiai, negali būti nė kalbos apie tai, kad sugebės suprasti subtilius aspektus kitų žmonių likimuose.

Žmogus, kuris kritikuoja savo tėvus, atsiduria praktiškai beviltiškoje situacijoje gyvenime. Jam būtina tučtuojau nustoti taip elgtis, kitaip pas jį atsiras didelės problemos. Reikia tai žinoti. Todėl, kad nekreipdami į tai dėmesio žmonės daro daug kvailysčių.

Žmogus taip pat neturėtų kritikuoti savo mokytojo, kad ir ko jis mokytų. Jis neturėtų kritikuoti savo senelių ir močiučių, taip pat ir žmonių, kurie gerokai vyresni už jį. Jei jie patys paprašė to arba jie yra jo pavaldiniai, pacientai ar teisiamieji – tik tokiu atveju žmogaus prievolė nurodyti kitiems jų trūkumus.

Jei žmogus visgi kritikuoja savo tėvus arba vyresniuosius, jam būtina prašyti jų atleidimo. Netgi jei jie iš tikrųjų elgiasi nedorai, net ir tada jis turi prašyti atleidimo – galima ne garsiai, o mintyse. Švento žmogaus reikia prašyti atleidimo garsiai. Jei žmogus nežino, kieno prašyti atleidimo, jis turi melstis ir prašyti atleidimo visų iš eilės. Jei žmogus įžeidinėja sau lygius, pavyzdžiui draugus ir pažįstamus, kurie blogai išauklėti, tuomet reikia atsiprašinėti mintyse, o susitikus elgtis maloniai, tarsi nieko nebuvo nutikę. Jei jo draugai dori žmonės, tuomet atleidimo būtinai reikia prašyti garsiai. Bendrai paėmus, sau lygių žmonių įžeidimas laikomas mažiau nuodėmingu poelgiu. Už tai žmogus kenčia, bet ne taip stipriai, kaip anksčiau aprašytais atvejais. Prašyti atleidimo – labai didelė askezė, bet ji žmogų paverčia iš tikrųjų patraukliu. Didis išminčius Čanakja Pandit sakė: „Grožis – jos giesmėje, moters grožis – jos tyroje ištikimybėje vyrui, asketo grožis – jo gebėjime atleisti“.

O. G. Torsunov

13 komentarų:

  1. Tai tik dalis informacijos, bet tai labai svarbu. laba daug susidėlioja protelyje Berto Helingerio psichoterapijoje, o knygutė vos 17 lt galinti pakeisti likimą: Thomas Schafer Kas sielą skaudina ir kas gydo. Nuoširdžiai rekomenduoju. Nenoriu labai atvirauti su savo istorija, tačiau, tai, kas vyksta sąmonėje susipažinus su panašaus pobūdžio žiniom..tai daro stebuklus mūsų gyvenime.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tiesa,kurią patvirtina gyvenimo patirtis!

    AtsakytiPanaikinti
  3. O kodėl nieko nėra apie tėvų kritikuojamus vaikus? Apie nuolat įžeidinėjamus ir engiamus net mažyčius, vos kelių metukų vaikus? Kada baigiasi jų auklėjimas ir prasideda despotiškas elgesys? Kieno turi atsiprašyti paauglys, studentas ar dar vyresnis žmogus, kai jam nesiseka niekas.. Kai jo asmenybė sužlugdyta nuo pirmųjų gyvenimo metų.. Kai jam įteigta, kad jis pats blogiausias žmogus pasaulyje..
    Straipsins geras, tik tūrėtų būti aprašyta ir kita pusė..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. čia jau gal yra karma, matyt taip turėjo būti,ir vaikas turi užaugti,sustiprėti ir būti geru žmogumi,tik taip jis užbaigs savo karmos skolas :) pati buvau irgi tarybiškai auklėjama, daug talentų neatskleitų turiu,bet dabar gyvenu savo gyvenimą ir tvarkausi kaip noriu :)

      Panaikinti
    2. gerai ,jei tai karma ... aš išnešiu tai, bet mano vaikai , vyras taip pat kenčia, ne tik močiutės išpuolius, bet ir mano neviltį...aš jos nešžeidinėju, nesmerkiu, tik nenoriu matyt ir bendraut

      Panaikinti
    3. Ydomu,kaip`jis`gali`uzaugti,jei`dalis`tevu`nuzudo`juos?

      Panaikinti
  4. Aš taip suprantu, kad jei tėvai mato savo vaiko totalų nesisekimą ir nepritapimą prie aplinkos, jie turėtų pasirūpinti savo tarpusavio santykiais bei atsiprašyti vaiko už praeityje padarytas auklėjimo klaidas. O jei tėvai nemato vaiko problemų, nesirūpina ir nesiruošia atsiprašinėti, reiškia šitos giminės tęstinumas nepageidaujamas ir vaikas pamažu "eina už borto". Gamta negailestinga. Žinoma atleiskit, jei prirašiau nesąmonių, ezoterika nesidomiu. Rašiau tik iš savo supratimo.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ką gali padaryti mamos,jei vaikai nenori būti savarankiškais,eiti savo keliu?Vsas nesekmes ir netektys permeta kaltindami visus,tik ne savę.Gali auklėti ir puoselėti tik gerai,bet vaikai tai supranta savaip--taip turi būti,nes tai tėvai,o jis vaikas...Ir toks supratimas nesikeičia ir metams bėgant...Visi vaikai iš tėvų laukia stebūklų,jie viską turi sutvarkyti,viską duoti,nes jie tik vaikai...O,tai ko tikimės iš vaikų mes tėvai?Tikrai tik vieno--išmokite būti laimingais ir padarykite laimingus kitus.Gal norite iš visko pernelyg daug?Vaikai kritikuoja tėvus,tėvai vaikus...Bet niekad nebūna taip,kaip nori,bet tik taip.kaip gaunasi.Lengvų kelių nėra.Jei tėvai tau buvo blogi,tai jau tu žinai,kokiu nebūti...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Gimiau lyg ir ne kritiska, to ismoke tevai, aplinka. O dabar matai,negerai jau, tai ka daryt?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Geras straipsnis bet isties sutinku ,kd parasyta tik ginant tevu puse,o vaiku puse nera,kodel...jug kai vaikas uzauga niekinamas nebeturi tokios drasos gyvenimui nepasitiki savo jegomis ir isivaizduoja toki seimynini gyvenima koki mate vaikysteje

    AtsakytiPanaikinti
  8. tevai kaltina vaikus ,vaikai tevus...o kas kaltas kai vienoje seimoje uzauga kunigas ir vagis..

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveiki atvykę į „Spotcap Global Financial Services“, mano vardas Claudia Klein, aš esu skolintoja ir finansų konsultantė. Siūlau visas paskolų paslaugas

    Ar jums labai reikia finansinio pastiprinimo? Ar jums reikia paskolos įvairiems tikslams? Jei atsakymas yra teigiamas, patarsiu susisiekti su mano įmone per | spotcapglobalservices@gmail.com | arba atsiųskite žinutę WhatsApp: +31642117819 | ir turėti paskolą savo sąskaitoje per 24 valandas, nes teikiame puikias paskolų paslaugas visame pasaulyje.

    Mes siūlome visų rūšių paskolų paslaugas (asmeninė paskola, paskola verslui ir daug daugiau), siūlome tiek ilgalaikes, tiek trumpalaikes paskolas, taip pat galite pasiskolinti iki 15 milijonų eurų ir išduodame paskolas už mažą palūkanų normą. 3% per metus. Mano įmonė padės jums pasiekti įvairių tikslų, naudodama platų paskolų produktų asortimentą.

    Pripažįstu faktą, kad teisėtos paskolos gavimas visada buvo didžiulė problema Asmenims, turintiems finansinių problemų ir kuriems reikia jas išspręsti, daugeliui žmonių taip sunku gauti nuosavybės paskolą iš vietinių bankų ar kitų finansinių institucijų dėl didelė palūkanų norma, nepakankamas užstatas, skolos ir pajamų santykis, žemas kredito balas ar kitos priežastys

    Nebereikia laukimo laiko ar įtemptų apsilankymų banke. Mūsų paslauga teikiama 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę – galite gauti paskolą ir užbaigti sandorius bet kada ir bet kur, kur jums to reikia

    Teikiame 24 valandų pasaulinės klasės paskolų paslaugas. Turite klausimų / klausimų? - Siųsti el. laišką | spotcapglobalservices@gmail.com | arba atsiųskite žinutę WhatsApp: +31642117819 | & Nedelsdami gaukite atsakymą

    Jūsų šeima, draugai ir kolegos neturi žinoti, kad turite mažai pinigų, tiesiog parašykite mums ir gausite paskolą.

    Jūsų finansinė laisvė yra jūsų rankose!!

    AtsakytiPanaikinti